Volledig scherm
Thulani Serero (midden) in duel met Alexander Iwobi van Nigeria in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup. © AFP

Serero ontbreekt bij start voorbereiding Vitesse

ARNHEM - Vitesse mist Thulani Serero bij de opening van het nieuwe voetbalseizoen. De spelmaker komt de komende weken met Zuid-Afrika uit op de Afrika Cup of Nations. Oussama Darfalou start de voorbereiding van de Arnhemse club wel. De spits staat bij Algerije op de stand-by-lijst.

Serero (29) zit met Zuid-Afrika in de loodzware poule met Ivoorkust, Marokko en Namibië. De Afrika Cup wordt gehouden in Egypte. Het gastland opent het toernooi vrijdagavond tegen Zimbabwe (met ex-Vitessenaar Marvelous Nakamba).

Serero staat maandag met ‘Bafana Bafana’ tegenover Ivoorkust. Daarna volgen op vrijdag 28 juni de ontmoeting met Namibië. Zuid-Afrika treft in de derde speelronde Marokko, op maandag 1 juli. De beste twee van de poule plaatsen zich voor de knock-out-fase.

Vitesse start de voorbereiding op zondag 23 juni op Papendal (aanvang eerste training 12.00 uur). De Arnhemse club belegt van 2 tot en met 13 juli een trainingskamp in Polen.

Darfalou is zondag gewoon aanwezig bij Vitesse op de eerste training. Hij kan bij noodgevallen nog wel worden opgeroepen door de Algerijnse voetbalbond.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.