Nouha Dicko.
Volledig scherm
Nouha Dicko. © Koen Laureij

Sloetski grijpt in: Dicko in de basis bij Vitesse; Grot op de bank

ARNHEM - Leonid Sloetski grijpt in bij Vitesse. De Rus posteert voor het duel met RKC Waalwijk de nieuwe aanwinst Nouha Dicko in de spits naast Tim Matavz. Met de Malinees aan het front verliest Jay-Roy Grot zijn plek in de basis. Aanvoerder Bryan Linssen schuift een linie terug.

De keuze van Sloetski voor Dicko is niet opmerkelijk. De Russische coach nam in de slotweek van de transferperiode hoogstpersoonlijk het initiatief om de spits aan te trekken. De Frans-Malinees wordt dit seizoen gehuurd van Hull City.

Dicko vormt een koppel met Matavz. Linssen krijgt een rol vanaf de flanken. Daarmee belandt Grot op de bank.

Quote

Vergis je niet in RKC. Dit wordt weer een heel moeilijke wedstrijd.

Leonid Sloetski, trainer Vitesse

Druk zetten

Sloetski wil in Waalwijk druk zetten naar voren. De amusementswaarde heeft de aandacht van de Rus. Vitesse presteert goed, maar voetbalt nog onder de maat. 

,,We doen er alles aan meer aanvallend voetbal te laten zien”, stelt de coach van Vitesse. ,,We moeten het verschil tussen de wedstrijden in Arnhem en buitenshuis kleiner maken. Thuis hebben we een goede reeks neergezet. Maar vergis je niet in RKC. Dit wordt weer een heel moeilijke wedstrijd. De verschillen tussen ons en andere teams zijn niet groot.”

Vitesse mist voor het duel in Brabant Hilary Gong en Charly Musonda door knieblessures. Zij zijn langdurig uitgeschakeld. 

Eli Dasa

Eli Dasa, na de transferwindow aangetrokken, heeft deze week zijn werkvergunning gekregen en hij is ook speelgerechtigd. De Israëliër zit bij de wedstrijdselectie. 

,,Hij heeft met Israël interlands gespeeld, maar hij heeft zich daarnaast op individueel vlak fit gehouden”, zegt Sloetski. ,,Hij moet nu in de groep verder fit worden. Daarbij moet hij de tijd krijgen om onze principes te leren kennen en onze voetbalfilosofie te begrijpen.”

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark; Tannane, Bazoer, Bero, Linssen; Matavz, Dicko.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.