Volledig scherm
Keisuke Honda. © AFP

Sloetski haalt Honda naar Vitesse: Japanner gaat meetrainen in Arnhem

ARNHEM - Keisuke Honda gaat meetrainen bij Vitesse. De Japanner is clubloos en sluit vanaf donderdag aan bij de Arnhemse eredivisieclub. De Aziaat maakt gebruik van een vriendendienst van coach Leonid Sloetski. De Rus kent hem van zijn tijd bij CSKA Moskou.

Honda (33) zit sinds de zomer zonder club. Zijn laatste werkgever is Melbourne Victory. De Japanner trainde in de zomer nog wel mee bij zijn oude club VVV-Venlo. Maar hij gaf al direct aan een hoger niveau te ambiëren. 

Honda kent technisch directeur Mohammed Allach van Vitesse ook via VVV. Allach was eerder als voetballer actief in Venlo. 

Bondscoach
Vitesse stelt dat Honda ‘vrijblijvend meetraint’. Sloetski is daarentegen op zoek naar versterking van de selectie. In Arnhem zijn door knieblessures Hilary Gong en Charly Musonda het hele seizoen niet inzetbaar. Daarbij is Oussama Tannane tot aan de winterstop uitgeschakeld met een kniekwetsuur. 

Honda is een aanvallend ingestelde middenvelder. Hij is ook bondscoach van Cambodja.  Als voetballer kwam hij eerder uit voor Nagoya in Japan, VVV-Venlo, CSKA Moskou, AC Milan, CF Pachuca en Melbourne Victory. 

Honda debuteerde in 2008 in het Japans voetbalelftal. Hij staat op 98 interlands.