Volledig scherm
Angel Acena Rodriguez, de nieuwe fysiektrainer van Vitesse © Pro Shots

Sloetski haalt Spaanse WK-ganger als fysiektrainer naar Vitesse

UpdateSANKT VEIT AN DER GLAN – Vitesse krijgt de Spanjaard Angel Acena Rodriguez als nieuwe fysiektrainer. De Zuid-Europeaan met WK-ervaring is al aanwezig bij de selectie van de Arnhemse club op het trainingskamp in Oostenrijk. De eredivisionist moet het papierwerk nog wel afronden.

Acena Rodriguez (36) komt uit de koker van de nieuwe Russische trainer Leonid Sloetski. Hij maakt de overstap van het nationale team van Costa Rica, dat in de poulefase werd uitgeschakeld op het WK in Rusland. Eerder was Acena Rodriguez al conditietrainer bij Sevilla.

Acena Rodriguez is bij Vitesse de opvolger van Jurgen Seegers. De Zuid-Hollander was onder Henk Fraser de conditietrainer in Arnhem. Met het ontslag van de coach werd in april ook Seegers de wacht aangezegd in de hoofdstad van Gelderland.

Acena Rodriguez is geboren in Toledo, een stad nabij Madrid. Hij was van 2015 tot 2017 de fysiektrainer van Sevilla. De club won in het voorjaar van 2016 de Europa League. In de finale werd Liverpool met 3-1 verslagen.

Vitesse wil de overgang zo snel mogelijk afronden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.