Volledig scherm
Het eerbetoon voor Dejan Curovic. © BSR Agency

Sloetski: ‘Het eerbetoon was een topprestatie van het publiek’

ARNHEM - Trainer Leonid Sloetski van Vitesse had vrijdagavond met bewondering gekeken naar het eerbetoon aan de overleden clubicoon Dejan Curovic. De Arnhemse formatie won de ‘herdenkingswedstrijd’ tegen PEC Zwolle met 3-0.

,,Het was werkelijk een schitterend eerbetoon, een topprestatie van het publiek”, sprak Sloetski. ,,Zijn dood was een grote schok voor de club. Ik heb met Nicky Hofs (assistent-trainer, red) over hem gesproken en veel over hem gehoord. 51 jaar oud, ongelooflijk. Veel te jong. Het is een groot verdriet voor zijn familie en iedereen bij de club.”

Vitesse zette tegen PEC Zwolle de goede reeks voort. De Arnhemmers zijn na drie duels nog ongeslagen. Vitesse speelde een slechte eerste helft tegen PEC, maar herpakte zich na rust. ,,Als we niet goed starten aan een wedstrijd, zetten we dat normaal gesproken door in de tweede helft”, zei de Rus. ,,Maar nu was de reactie heel goed. We domineerden na rust.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.