Volledig scherm
Thomas Buitink heeft een liesblessure aan het duel met VVV-Venlo overgehouden. Hij is een vraagteken voor de wedstrijd tegen FC Groningen © BSR Agency

Sloetski hoopt op Buitink in spits Vitesse tegen FC Groningen

ARNHEM - Leonid Sloetski hoopt op Thomas Buitink bij de start van de play-offs om Europees voetbal. De spits is vanwege een liesblessure een vraagteken voor de wedstrijd tegen FC Groningen. Bij absentie van het talent uit eigen stal staat Tim Matavz aan de aftrap.

Over de fitheid van Buitink volgt op de wedstrijddag pas duidelijkheid. De spits uit Nijkerk doet er alles aan om de nacompetitie te starten.

Matavz is door Vitesse de voorbije maand alvast klaargestoomd voor de nacompetitie. De Sloveen is hersteld van een kuitbeenbreuk. Hij heeft de voorbije weken steeds meer minuten gemaakt.

‘Natuurlijk baal ik’

Sloetski mist voor de heenwedstrijd in het tweeluik met Groningen (zaterdag 20.45 uur) in elk geval Jake Clarke-Salter (knie), Charly Musonda (knie), Oussama Darfalou (enkel) en Hilary Gong (knie).

De huurlingen Clarke-Salter en Musonda verblijven bij hun club Chelsea voor verder medisch onderzoek. Maikel van der Werff is in Groningen de vervanger van Clarke-Salter.

,,Natuurlijk baal ik van de blessure van Jake”, zegt Sloetski. ,,Maar ik kijk vooruit. We hebben dit seizoen centraal achterin veel wisselingen gehad. Nu is dat weer noodzaak. Ik vertrouw op onze verdedigers.”

Quote

FC Groningen heeft een sterke tweede seizoens­helft achter de rug. Ik schat onze kansen gelijk in.

Leonid Sloetski, trainer Vitesse

Büttner of Bero

Sloetski kijkt uit naar de play-offs. ,,Voor ons begint de competitie nu eigenlijk echt”, stelt de Rus.

,,We willen deze zomer graag Europa in. Een uitgesproken favoriet is er niet. FC Groningen heeft een sterke tweede seizoenshelft achter de rug. Ik schat onze kansen gelijk in.”

Sloetski moet voor de confrontatie in Groningen enkele harde beslissingen nemen. Navarone Foor lijkt zich weer in het elftal te hebben geknokt. De keuze gaat dan tussen Alexander Büttner en Matus Bero, die tegen VVV weer terug zijn gekeerd van schorsingen.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Karavaev, Van der Werff, Doekhi, Clark; Ødegaard, Serero, Foor, Büttner; Buitink, Linssen.

Volledig scherm
Thomas Buitink viert feest met Tim Matavz, na een goal tegen De Graafschap. De Sloveen is bij absentie van de Nijkerker de logische vervanger in de spits bij Vitesse. © BSR Agency
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.