Volledig scherm
Keisuke Honda is terug in Nederland. De Japanner maakte in 2008 furore in de Eredivisie bij VVV-Venlo en traint nu mee met Vitesse, waar hij trainer Leonid Sloetski nog kent van hun gezamenlijke tijd bij CSKA Moskou. © videostill

Sloetski hoopt spoedig op ja-woord Honda aan Vitesse

ARNHEM - Vitesse maakt werk van de komst van Keisuke Honda. De Arnhemse club hoopt binnen enkele dagen uitsluitsel te krijgen van de Japanner. Coach Leonid Sloetski wil de 98-voudig international graag aan de selectie toevoegen.

Honda traint sinds donderdag mee bij Vitesse. Dat is ‘vrijblijvend’, stelt de leiding van de eredivisionist. Maar Sloetski heeft al langer contact met de Japanner, die voorheen onder meer uitkwam voor VVV, CSKA Moskou en AC Milan.

,,We kijken of we er samen uit komen”, stelt Sloetski. ,,Voor ons is Honda zeer welkom. Hij brengt kwaliteiten mee. Maar hij moet ook willen. Hij heeft meer belangen. Zijn broer kijkt nog over de grens. Hij heeft zelf ook belangen in de VS en in Azië met bedrijven. We hopen binnen enkele dagen duidelijkheid te krijgen.” 

Tighadouini

Bij Vitesse trainde vrijdag ook Adnane Tighadouini mee. De Edenaar is clubloos na zijn zomerse vertrek bij Malaga. 

Bij hem is vooralsnog geen sprake van een contract. Tighadouini traint al langer bij Jong Vitesse mee. ,,Er was nu ruimte”, zegt Sloetski. ,,De komende tijd zien we wel wat er gebeurt. Maar nu is geen sprake van een verbintenis.”