Volledig scherm
Leonid Sloetski. © Paul Meima/Pro Shots

Sloetski kijkt uit naar botsing met voetbalvriend Advocaat

ARNHEM - Leonid Sloetski kijkt uit naar de wedstrijd van Vitesse tegen FC Utrecht. De clash vormt een weerzien met Dick Advocaat, voetbalvriend van de Rus.

,,Natuurlijk gaat het hier om Vitesse tegen FC Utrecht en niet Leonid tegen Dick”, stelt Sloetski. ,,Maar het is wel mooi. Advocaat geldt als toptrainer in Rusland. Hij heeft grote successen geboekt met Zenit Sint-Petersburg. Hij heeft met de club de UEFA Cup en Europese Supercup gewonnen.”

Advocaat begon zijn Russische periode uitgerekend met een wedstrijd tegen Sloetski. ,,In mijn tijd bij FC Moskou. Het werd 0-0. Ik heb daarna vaker tegen hem gespeeld. Zenit was de top, dus ik heb geregeld van hem verloren.”

Sloetski sprak Advocaat voor zijn overgang naar Nederland. ,,Om alles te weten over het Nederlandse voetbal”, zegt Sloetski. ,,Maar ik heb uiteraard zelf gekeken naar de kracht en zwaktes van FC Utrecht. Ik heb de ploeg vorige week in de Galgenwaard tegen ADO Den Haag gezien.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.