Leonid Sloetski ijsbeert langs het veld. De Rus staat in de vuurlinie bij de crisis van Vitesse.
Volledig scherm
PREMIUM
Leonid Sloetski ijsbeert langs het veld. De Rus staat in de vuurlinie bij de crisis van Vitesse. © ANP Sport

Sloetski ligt in de vuurlinie bij Vitesse

ARNHEM - Het is crisis in Arnhem. Leonid Sloetski raakt de grip op Vitesse kwijt. De derde nederlaag op rij zet de coach uit Rusland vol in de vuurlinie. De Gelderse subtopper maakt zich op voor spoedoverleg.

13 reacties

 • Hendry

  2 jaar geleden
  Onder Fraser was er dezelfde situatie. Geen mentaliteit bij deze spelers!  
 • Rvo

  2 jaar geleden
  Het lijkt wel of Sloetsky de kwaliteit van de spelers niet goed kan inschatten. Het veelvuldig hanteren van de lange bal en bij voorkeur op de counter spelen is niet leuk om naar te kijken. Met deze spelers kun je ook meer naar voren spelen de Sturingvariant. Is aantrekkelijker. Het resultaat zal vergelijkbaar zijn.
 • Nino Wolferen

  2 jaar geleden
  Het kan en mag niet anders dan dat Sloetski vertrekt. Deze man verziekt Vitesse met onaantrekkelijk en verdedigend voetbal.Waar is het voetbal gebleven dat onder Peter Bosz, Henk Fraser (in iets mindere mate dan onder Peter Bosz) en Edward Sturing de maatstaf was? De nadruk lag toen op vooruit verdedigen, positiespel en snel vanuit het middenveld op de aanval anticiperen.Het is nu alsof de angst regeert.Per week minder toeschouwers. Geen wonder met dit voetbal. Ik heb er in ieder geval geen stuiver voor over.
 • Mart

  2 jaar geleden
  Enig idee waar de ellende van nu ontstaat? Juist ja, bij de door jouw beschermde trainer. Hij is het die vasthoudt een twee spitsen systeem met een veel te verdedigende houding. De trainer wil lange halen voetbal, en niet de spelers. Dat die moedeloos worden, is zeer begrijpelijk. Inzet tonen ze wel alleen weten door die Rus totaal niet meer wat ze moeten doen. Elke tegenstander weet nu hoe de spelstijl is, en weet daar perfect op in te spelen. Maar waarschijnlijk behoor je tot de vriendenclub van Sloetski, en wil je niet zien dat hij het is die de opstelling maakt, met de manier van spelen.
 • Mart

  2 jaar geleden
  Hier is maar één oplossing, met of zonder Sloetski, weer terug naar het vertrouwde Vitesse systeem. Meer aanvallend spel via het middenveld met drie of vier spelers in de voorste lijn. Die lange halen op goed geluk, kent elke tegenstander nu wel. En 30 schoten op goal? Ik heb ze niet gezien wel twee goede pogingen van o.a Linssen. Die rest ging hoog over of ver naast. In de lijn van Sloetski zou ik zeggen; Lamprou op goal en Pasveer op het middenveld vanwege zijn verre (uit)trappen. Kan hij mooi vanuit de tweede lijn scoren. ;-) Kortom, Sloetski heeft er een rampenelftal van gemaakt!