Volledig scherm
Roy Beerens in duel met Ajacied Frenkie de Jong. De aanvaller miste vrijdag de training. Coach Leonid Sloetsksi hoopt dat hij fit is voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle. © ANP

Sloetski moet puzzelen in aanval Vitesse

ARNHEM - Leonid Sloetski wacht voor het duel van Vitesse bij PEC Zwolle een puzzel. De coach kampt in de aanval met uitval. De Rus kan in Overijssel geen beroep doen op Charly Musonda en Hilary Gong, terwijl Bryan Linssen een nadrukkelijk twijfelgeval is. Roy Beerens moet wel op tijd fit zijn voor de vijfde wedstrijd van deze competitie.

Beerens ontbrak vrijdagochtend op de training van Vitesse. Hij was ziek (buikloop). Linssen trainde niet met de groep mee. De Limburger kampt met een enkelblessure. Gong (knie) en Musonda (knie) waren er ook niet.

,,We moeten kijken wie er fit zijn”, stelde Sloetski na de training. ,,Zoals het er nu voorstaat, doet Beerens mee. Linssen is echt afwachten.”

Ødegaard in basis

In Zwolle start Real-huurling Martin Ødegaard voor de eerste keer in de basis. Dat kan voorin op de flanken zijn. Anders begint de Noor als schaduwspits.

Sloetski wil een getergd Vitesse zien. De Arnhemse equipe heeft de laatste wedstrijd met 4-0 verloren van Ajax. ,,Het is normaal dat er revanchegevoelens bestaan na een nederlaag”, sprak Sloetski na de training. ,,Maar die moeten er helemaal zijn na een kansloze nederlaag.”

Vertrouwen 

Sloetski waarschuwt voor de kracht van PEC. ,,Dat is vooral aanvallend een sterk team. PEC heeft de laatste competitiewedstrijd gewonnen. Dat brengt vertrouwen. We spelen daarbij op kunstgras, dat is ook een factor. Het wordt een heel zware wedstrijd.”

Bij Vitesse ontbreken naast Musonda en Gong zeker ook Rasmus Thelander (enkelbreuk), Mukhtar Ali (enkel) en Arnold Kruiswijk. De Groninger traint na een lange afwezigheid door rugproblemen wel met de groep mee. Maar hij wordt langzaam gebracht.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Eduardo; Karavaev, Van der Werf, Clarke-Salter, Büttner; Serero, Bero, Foor; Beerens, Matavz, Odegaard.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.