Volledig scherm
Mohammed Dauda (midden) in duel met Ajacied Frenkie de Jong. De Ghanees is fit, Thomas Buitink (op achtergrond) niet. © BSR Agency

Sloetski moet puzzelen in veldhospitaal Vitesse

ARNHEM - Vitesse is voor de return in de play-offs om Europees voetbal tegen FC Groningen veranderd in een veldhospitaal. Coach Leonid Sloetski moet door een waslijst aan blessures met zijn opstelling puzzelen. Mohammed Dauda is nog de enige fitte spits aan Arnhemse zijde.

Sloetski kan dinsdagavond in GelreDome (aftrap 20.45 uur) geen beroep doen op Hilary Gong (knie), Matus Bero (enkel), Oussama Darfalou (enkel), Jake Clarke-Salter (knie), Charly Musonda (knie) en Roy Beerens (hamstrings).

Daarmee vallen sowieso zes spelers weg.

Ziek

Rasmus Thelander heeft zich ziek gemeld, maar wordt wel in de wedstrijdselectie verwacht. Tim Matavz (terug na kuitbeenbreuk) en Thomas Buitink (lies) zijn daarentegen allesbehalve fit. Zij kunnen geen hele wedstrijd spelen.

,,Hoe moeilijk ook, we komen op elf man”, reageert Sloetski desgevraagd. ,,En we zetten een goed team neer.”

Quote

De spelers moeten diep willen gaan. Pijn lijden.

Leonid Sloetski, trainer Vitesse

Karakter

Dat team gaat knokken voor een finaleplek in de play-offs. Vitesse moet een 2-1 achterstand uit Groningen wegpoetsen.

,,Nu telt karakter”, zegt Sloetski. ,,De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op. De spelers moeten diep willen gaan. Pijn lijden. Nu komt het er op aan fit te zijn in het hoofd.”

Sloetski moet voorin een zware beslissing nemen. Buitink is niet fit en dat was in Groningen duidelijk te merken. Ook Matavz kan de negentig minuten niet vol maken. De Rus heeft wel de beschikking over Dauda. De huurling van Anderlecht is fit.

,,Bij ons is niet iedereen fris, maar dat geldt voor Groningen ook”, zegt Sloetski. ,,Kijk hoe ze daar in de slotfase allemaal omvielen. De fysieke gesteldheid is een belangrijke factor. Daarbij leeft bij ons de revanchegedachte. We willen de fouten van Groningen herstellen.”

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Karavaev, Van der Werff, Doekhi, Clark; Ødegaard, Serero, Foor, Büttner; Dauda, Linssen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.