Volledig scherm
Martin Ødegaard (blauw shirt) in duel met Nils Röseler van VVV-Venlo. © BSR Agency

Sloetski: ‘Ødegaard moet lokroep Ajax negeren’

ARNHEM - Martin Ødegaard moet een andere club kiezen dan Ajax. Dat adviseert coach Leonid Sloetski de Noorse huurling van Vitesse. Een zwaardere competitie verhoogt zijn weerstand en is beter voor zijn ontwikkeling, stelt de Rus.

,,Ajax wint 80 procent van de wedstrijden zonder al te veel inspanning”, zegt Sloetski. ,,Wat leert Martin dan? Ajax is een goede club. Hij kan dat niveau aan. Hij kan op den duur bij de beste clubs ter wereld spelen. Maar hij moet zich nu verder ontwikkelen. Hij voetbalt nu al drie seizoenen in Nederland. Dan is hoge weerstand in een zware competitie beter.”

Ødegaard staat tot juli 2021 onder contract bij Real Madrid. Ajax wil de Noor komend seizoen overnemen. Het talent praat in de zomer met de Spaanse topclub over zijn toekomst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.