Volledig scherm
Martin Odegaard in actie voor het nationale team van Noorwegen, eerder dit jaar tegen Albanië. © Pro Shots/Action Images

Sloetski: Ødegaard zeer welkom bij Vitesse

BAZEL - Vitesse is druk bezig met de komst van Martin Ødegaard. Trainer Leonid Sloetski acht het talent uit Noorswegen ‘zeer welkom’ in Arnhem.

,,Ødegaard is een bijzonder talent”, zei de Russische coach gisterochtend in Bazel, nadat Vitesse de uitlooptraining van de Europese wedstrijd in Zwitserland achter de rug had. ,,Hij is technisch vaardig en kan openingen creëren.”

Sloetski hoopt dat Vitesse de Noor, 19 jaar, komend jaar kan huren van Real Madrid. Bij de Spaanse topclub heeft hij geen zicht op speeltijd. ,,Er is nog geen contract, dus we hebben ook geen enkele zekerheid dat hij ook daadwerkelijk komt”, tempert Sloetski al te hoge verwachtingen. ,,We moeten afwachten.”

Ødegaard moet bij Vitesse dienen als vervanger van Mason Mount. De Brit bracht veel scorend vermogen mee. De Noor moet juist daar hard aan werken. ,,Komt-ie, dan is dat mooi, maar we hebben bij Vitesse al een goede groep staan. Er kunnen nu nog één of twee spelers bij komen. Maar het kan evengoed zo zijn dat we met deze selectie verder gaan. Ook dan staat het goed.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.