Volledig scherm
Trainer Sloetski. © Youtube

Sloetski varieert in voetbalstijl

ARNHEM – Leonid Sloetski wordt de nieuwe trainer van Vitesse. De Arnhemse club kiest voor een internationaal gelouterde coach. De Rus is een vakidioot, vaak ook vol van emoties, die in voetbalstijl varieert. Hij past zijn concept aan op het materiaal, dat voorhanden is.

Vitesse moet voor de komst van Sloetski (46) het benodigde papierwerk nog afronden. De Rus wordt de opvolger van Henk Fraser, die na dit seizoen vertrekt.

Sloetski wordt de eerste Russische trainer in de eredivisie. Hij heeft in zijn vaderland een grote staat van dienst, met drie landstitels en twee nationale beker bij CSKA Moskou. Sloetski is ook bondscoach geweest. Zo heeft hij de Russen onder andere op het EK van 2016 geleid.

Over zijn aanpak stelde hij bij Hull City tegenover de media, zoals The Telegraph, het volgende: ,,In iedere situatie is een andere methode nodig. De Hollandse School is niet zaligmakend en de Italiaanse of Engelse ook niet. Ik moet mijn spelers een bepaalde discipline bijbrengen, zodat ze op het veld aan mijn eisen kunnen voldoen. Want alleen dan wordt een team beter.”

Sloetski kent de internationale verhoudingen goed, ook door avonturen in de Champions League met CSKA, en spreekt goed verstaanbaar Engels.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.