Volledig scherm
Leonid Sloetski geeft Jay-Roy Grot aanwijzingen in het duel van Vitesse met Heracles Almelo. © BSR Agency

Sloetski: Vitesse heeft weinig profijt van Europese wedstrijd AZ

VIDEOARNHEM - Leonid Sloetski ziet voor Vitesse ‘nauwelijks voordeel’ in de Europese inspanningen van AZ. Op weg naar de confrontatie in Arnhem heeft de Alkmaarse club een duel met verlenging tegen Royal Antwerp in de benen. Maar dat leidt voor de Russische coach niet tot vermoeidheid.

,,AZ speelde donderdag lang tegen tien man (rode kaart Mbokani van Antwerp, red.). En uiteindelijk bleef Antwerp met negen man over (rode kaart Lamkel Zé, red.). In de verlenging hebben ze geen energie verspild. Ik verwacht een sterk AZ in GelreDome.”

Sloetski waarschuwt voor de aanval van AZ. Met Calvin Stengs, Myron Boadu en Oussama Idrissi heeft de club uit Alkmaar heel veel kwaliteit. ,,We moeten defensief dus goed zijn”, concludeert de Rus.

VAR-moment

Sloetski baalt nog van het gelijkspel bij Heracles (1-1) van afgelopen zaterdag. ,,Uiteindelijk blijkt dat de VAR een fout maakt”, stelt hij.

,,Dat kost ons punten. Nu rolt er een gelijkspel uit. Ik vind dat op zich een prima resultaat. Heracles is op kwaliteit gelijkwaardig aan Vitesse. Ik vind het erg vreemd dat ervan wordt uitgegaan dat wij bij Heracles zomaar moeten winnen.

Het verwachtingspatroon naar Vitesse ligt dan veel te hoog, vind ik. Wij zijn nog in ontwikkeling. We speelden een half uur goed in Almelo. We moeten dus nog stappen zetten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.