Volledig scherm
Matus Bero (links) vecht op de training in Oostenrijk een duel uit met Thulani Serero. © Pro Shots

Sloetski: Vitesse maakt vaart op de transfermarkt

SANKT VEIT AN DER GLAN – Leonid Sloetski is blij met een slagvaardig Vitesse op de transfermarkt. De Russische trainer heeft al zeven nieuwe spelers begroet. ,,We staan er goed op”, stelt de coach.

Sloetski is met Vitesse neergestreken in Sankt Veit an der Glan in Oostenrijk. In de broeierige hitte van Karinthië bouwt de Rus verder aan zijn team. Het is zwoegen en zweten in de Alpen voor de selectie.

Vleugel

,,Vitesse is voor de derde keer in Oostenrijk”, vertelt Sloetski. ,,Het is hier prima toeven. Alles is goed geregeld. Het hotel is top. We hebben er een eigen vleugel. In Arnhem worden op transfervlak intussen prima zaken gedaan.”

Sloetski past iedereen in. In Oostenrijk is de Slowaakse international Matus Bero bij de groep aangesloten. Danilho Doekhi, overgenomen van Ajax, meldt zich ook in het Alpenland bij Vitesse.  

,,We zijn aardig op weg”, stelt Sloetski. ,,Maar we zijn het team nog steeds aan het formeren. Dit is geen nieuw team, maar er komen wel nieuwelingen bij. We bouwen aan een elftal dat klaar is voor de klus in de Europa League en de competitie.”

Wens

,,Ik ben zeer tevreden over de handelswijze van Vitesse. Normaliter komen de nieuwe spelers aan het einde van de transferperiode binnen. Dan moet je in razend tempo de automatismen inslijpen. Nu zijn we pas een paar weken in de voorbereiding, maar zijn er al volop zaken gedaan door de club. Dat was ook mijn wens. Dat doet Vitesse prima.”

Verwondering is er bij de Rus wel over Thulani Serero. De regisseur traint in lange broek. ,,Het is koud”, grapt de Zuid-Afrikaan na de ochtendsessie.

,,Dan is hij de enige”, zegt de coach.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.