Volledig scherm
Leonid Sloetski. © VI Images

Sloetski: Vitesse was zwaar onder de maat

ALKMAAR - De uitschakeling in de KNVB-beker komt hard aan bij Vitesse. Coach Leonid Sloetski spreekt van een zwakke beurt op alle fronten bij AZ.

Sloetski uitte zijn teleurstelling gisteravond na de kansloze 2-0 nederlaag bij AZ. ,,In een kwartfinale moet je meer laten zien”, oordeelde de Russische coach. ,,We haalden geen voordeel uit de aanval. De counter. dan moet je achterin de boel dicht houden. Dan moet je karakter tonen. Maar we gaven volop ruimte weg.”

Sloetski koos voor de counter, omdat AZ achterin pure snelheid ontbeert. ,,We moesten de ruimte gebruiken. En daar was de gelegenheid ook voor. Maar AZ sloeg toe. Na de 1-0 kon de counter de prullenbak in.”

,,Ik ben zeer teleurgesteld in het resultaat en ons optreden”, sprak Sloetski. ,,We hebben niet onze kwaliteiten laten zien. We hadden een Plan A, een plan B en plan C. Maar die hebben we allemaal niet goed uitgevoerd. Dit was een slechte wedstrijd van Vitesse.”

Volledig scherm
Maikel van der Werff verwerkt de teleurstelling in Alkmaar. © VI Images
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.