Volledig scherm
Tim Matavz in zijn voorlopig laatste optreden voor Vitesse, het duel met Feyenoord. De Arnhemse club zoekt een nieuwe spits, nu de Sloveen langdurig is uitgeschakeld. © ANP Pro Shots

Sloetski: Vitesse zoekt nieuwe spits

ARNHEM - Vitesse is op zoek naar een nieuwe spits. De clubleiding acht een extra aanvaller nodig, nu Tim Matavz langdurig is uitgeschakeld. De bezetting in de punt van de aanval is met Oussama Darfalou en talent Thomas Buitink erg dun, oordelen de beleidsbepalers in Arnhem.

Matavz (29) herstelt van een kuitbeenbreuk. Die houdt de Sloveen in elk geval tot de winterstop aan de kant. Maar de revalidatie kan ook langer in beslag nemen. Trainer Leonid Sloetski heeft daarom bij technisch directeur Marc van Hintum aangedrongen op een extra spits. ,,We bekijken de opties om te huren”, stelt Sloetski desgevraagd.

Darfalou 

Voor de Russische coach is Darfalou nu de eerste spits. De Algerijn werd in de zomer transfervrij opgepikt bij USM Algier. Hij startte flitsend in de basis bij de Arnhemse eredivisionist, met twee goals tegen Heracles. Buitink is achtervang. De jeugdinternational maakt ook minuten in het beloftenteam, dat uitkomt in de tweede divisie.

,,Er moet echt een spits bij”, zegt Sloetski. ,,Kwalitatief en kwantitatief moet de selectie op orde zijn. We speuren de markt af.”

Thelander terug

Vitesse is de laatste maanden overvallen door blessureleed. Maar vanuit het Arnhemse kamp komt ook goed nieuws. Zet het herstel van Rasmus Thelander na een enkelbreuk door, dan sluit de Deense verdediger over twee weken weer aan bij de groep. Arnold Kruiswijk traint daarbij alweer enige tijd met de selectie mee.

De revalidatie van vleugelspits Hilary Gong (knieklachten) vordert verder gestaag. En met rust moeten Roy Beerens en Bryan Linssen de komende week weer volledig herstellen van enkelklachten. Ten slotte verloopt de revalidatie van huurling Charly Musonda bij Chelsea (knieblessure) ook voorspoedig. De Belg heeft nog wel weken nodig om aan te sluiten in Arnhem.

,,De interlandperiode komt ons goed uit”, zegt Sloetski.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.