Volledig scherm
Thomas Buitink voor Vitesse in duel met Adam Maher van FC Utrecht. © VI Images

Sloetski zet verse krachten in voor bekerduel Vitesse tegen De Graafschap

ARNHEM - Vitesse krijgt voor de eerste ronde van de KNVB-beker een ander gezicht. Coach Leonid Sloetski zet dinsdagavond verse krachten in tegen De Graafschap. Thomas Hajek, Julian Lelieveld en Thomas Buitink starten in GelreDome. Riechedly Bazoer zit na zijn verbanning op de bank.

Sloetski wijzigt zijn team tegen de eerstedivisionist uit Doetinchem om meerdere redenen. De Russische coach wijst op ‘het gevaar van overbelasting’. Daarom wil hij Tim Matavz en Armando Obispo sparen. ,,Zij hebben naast de competitiewedstrijden ook interlandperiodes gehad”, stelt de coach. ,,Dan is rust ook welkom.”

Linssen afwezig

Bij Vitesse is verder niet iedereen okselfris. Nouha Dicko heeft last gehad van hamstringklachten. De Frans-Malinees is wel hersteld en kan tegen De Graafschap starten. Bryan Linssen kampt met licht fysiek ongemak. De Limburger heeft voor het duel met De Graafschap niet getraind.

,,Dan kan je ook niet spelen”, zegt Sloetski. ,,Met het ritme van zaterdag en dinsdag met wedstrijden op elkaar hebben spelers soms te weinig hersteltijd.”

Lamprou in de goal

Sloetski neemt het duel met De Graafschap ‘bloedserieus’. Hij heeft de Superboeren zelf bekeken. De Rus kiest in het doel wel voor Kostas Lamprou.

,,We hebben vorig jaar zo ook gewerkt met Pasveer (als keeper in de beker, red.) en Eduardo. Lamprou geniet alle vertrouwen. Hij heeft in oefenduels ritme behouden. Hij gaat nu keepen.”

Scherp

Sloetski verwacht een scherp Vitesse. ,,Uiteindelijk gooi ik de boel ook niet helemaal door elkaar. Er zijn een paar veranderingen in de opstelling. Er staat nog steeds een heel goed elftal. De beker is absoluut geen decor voor experimenten. De spelers die er staan, hebben allemaal de kwaliteit voor het basisteam. Alleen spelen ze niet altijd.”

Het duel tussen Vitesse en De Graafschap begint om 18.30 uur.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Lamprou; Lelieveld, Doekhi, Hajek, Clark; Dasa, Bero, Foor, Grot; Buitink, Dicko.

  1. Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’
    Play
    Les van Vites

    Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’

    ARNHEM - Vitesse staat bij de hervatting van de competitie onder hoogspanning. De Arnhemse club moet uit de crisis opstaan. Bij de eredivisionist zijn alle ogen gericht op de nieuweling Keisuke Honda. ,,We hebben een langzame Honda”, stelt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites. ,,Hij gaat 40 kilometer per uur in de vijfde versnelling met de handrem er op. Maar hij kan wél voetballen.”