Volledig scherm
Jay Roy Grot in duel met Michael Chacon van FC Emmen. © BSR Agency

Sloetski zinspeelt op wissel bij Vitesse: Grot in de spits, Matavz op de bank

ARNHEM - Leonid Sloetski zinspeelt op een wisseling in het elftal van Vitesse. Voor Tim Matavz dreigt de bank bij de Arnhemse club. De Russische coach lijkt Jay-Roy Grot vrijdag tegen FC Groningen in de spits te posteren.

Sloetski heeft de tactische training van woensdag gebruikt voor wijzigingen in zijn formatie. Daarbij vormt Grot een tandem met Nouha Dicko.

 Opmerkelijk genoeg staan in die variant dan twee huurlingen aan het front. Voor de contractspelers Matavz, Thomas Buitink en Oussama Darfalou, allen spits, is dan geen plek.

Vitesse heeft twee duels op rij verloren. Na het echec tegen ADO Den Haag (0-2) volgde zondag een afgang tegen FC Emmen (2-1 verlies). Tegen FC Groningen (aftrap vrijdag 20.00 uur) moet de Arnhemse club de malaise stoppen.

De keuze voor Grot in de spits zou opmerkelijk zijn. De huurling van Leeds United verkeert allerminst in vorm. Hij werd tegen Emmen ook na een uur gewisseld.

Matavz

Matavz heeft tot dusver vijf doelpunten op zijn naam staan. Maar de Sloveense international is de afgelopen weken nauwelijks in stelling gebracht. Hij baalde tegen Emmen zichtbaar van een gebrek aan aanvoer en het povere voetbal van Vitesse.

Sloetski voert voor het duel met FC Groningen met de Grot-variant nog meer wijzigingen door. De Israëliër Eli Dasa wordt dan de rechtermiddenvelder. Julian Lelieveld begint zodoende in de basis als rechtsback.

Blessure Bero

Volledig scherm
Tim Matavz schermt de bal af voor Michael Heylen van FC Emmen. © BSR Agency

Sloetski heeft nog een dag nodig om zijn formatie neer te zetten. Matus Bero kampt met lichte, fysieke klachten. Navarone Foor worstelt met een liesblessure en heet ook een vraagteken.

Mogelijk moet de Rus zijn team daarom nog omgooien. Oussama Tannane, Charly Musonda en Hilary Gong zijn door knieblessures langdurig uitgeschakeld.

Bij Vitesse traint Keisuke Honda nog steeds mee. De Arnhemse club voert gesprekken met de Japanner over een contract voor de rest van dit seizoen. Sloetski hoopt vurig op een ja-woord van de routinier, die voorheen uitkwam voor onder andere VVV-Venlo, CSKA Moskou en AC Milan.