Spandoek Supporters van Vitesse bij GelreDome.
Volledig scherm
Spandoek Supporters van Vitesse bij GelreDome. © Foto DG

Spandoek Supporters Vitesse voor ‘harteloze’ huurbaas Van de Kuit

ARNHEM - Supporters van Vitesse mengen zich in het huurconflict met GelreDome. Een groep onder de naam Crew 81 Hanzestad Arnhem heeft een spandoek geplaatst bij het stadion voor de ‘harteloze’ huurbaas Michael van de Kuit.

Vitesse en huisbaas GelreDome staan in een huurconflict lijnrecht tegenover elkaar. De Arnhemse club wil van de huur af, nu er door de coronacrisis niet wordt gevoetbald. De club verliest miljoenen euro’s nu dit seizoen is afgebroken en voor de volgende competitie wedstrijden zonder publiek wachten. Van de Kuit vindt de eis onzin.

Vanwege de patstelling spant Vitesse nu een kort geding aan. De beide partijen treffen elkaar op 25 mei voor de rechtbank in Arnhem.

Crew 81 Hanzestad Arnhem 

Bij de achterban van Vitesse is er onbegrip over de opstelling van Van de Kuit. Het spandoek van de supportersgroep Crew 81 Hanzestad Arnhem is daarvan het resultaat. De fans zitten normaal gesproken op de Zuidtribune van GelreDome. Daar zit de meest fanatieke aanhang van de Arnhemse eredivisieclub.

Crew 81 Hanzestad Arnhem meldt op het spandoek: ‘Zonder enig hart en alles voor de buit, dat is typisch Van de Kuit’. Op Facebook meldt de groep: ‘In een tijd waarin solidariteit hoog in het vaandel staat stelt Michael van de Kuit zich ongelofelijk asociaal op. Niemand, ook niet deze vastgoedmagnaat, komt aan onze club, onze trots of onze stad.’