Volledig scherm
PREMIUM
Bryan Linssen in duel met Lutsharel Geertruida van Feyenoord. © BSR Agency

Spelersgroep Vitesse heeft tijd nodig voor nieuw systeem onder interim-coach Oosting

ARNHEM - Geen enkele revolutie verloopt vlekkeloos. De spelersgroep van Vitesse moet wennen aan de nieuwe wetten onder interim-coach Joseph Oosting.

Een start met flair en kansen, een slot met krampaanvallen en zuurstoftekort. Bryan Linssen en Matus Bero zagen Vitesse zondag piepend en krakend een punt binnenharken tegen Feyenoord (0-0). Ze vonden dat een winstpunt.

,,We komen van heel ver”, zegt aanvoerder Linssen. ,,Vijf nederlagen en het vertrek van de trainer (Leonid Sloetski, LL) hakten er stevig in. En dan schakelden we over op een totaal ander systeem. Dan was dit gewoon goed.”

Linssen spreekt van een cultuuromslag. Van het Russische reactievoetbal naar de Hollandse School. ,,Dat is in alles omdenken. Sloetski legde de nadruk op de defensieve organisatie, Oosting wil druk naar voren. Ik denk dat we dat spel in de eerste helft wel hebben gebracht.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.