Volledig scherm
Trainer Leonid Sloetski krijgt een analyse van Racing FC Union Lëtzebuerg en FC Viitorul Constanța. Die twee clubs staan in de eerste voorronde van de Europa League tegenover elkaar in Luxemburg-stad. © Pro Shots

Spionnen Vitesse naar Luxemburg

ARNHEM – Vitesse zet zijn spionnen in voor Europese glorie. Een delegatie van de Arnhemse club reist vandaag af naar Luxemburg. Daar komen met Racing FC Union Lëtzebuerg en FC Viitorul Constanța de tegenstanders van de eredivisionist in de kwalificatie voor de Europa League tegen elkaar uit.

De scouting van Vitesse maakt voor trainer Leonid Sloetski een analyse van de beide clubs, die in de eerste voorronde van de Europa League tegenover elkaar staan in Luxemburg-stad. De Roemeense club, eigendom van voormalig wereldster Gheorghe Hagi, is favoriet. Het betreft hier de heenwedstrijd. De return is volgende week.

Vitesse stapt in de tweede voorronde van het toernooi in. De Arnhemse club moet drie rondes overleven om toe te treden tot de groepsfase. Sloetski bereidt zich met zijn selectie in het Oostenrijkse Sankt Veit an der Glan voor op de start van het seizoen. Europa League is een speerpunt voor de Rus.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.