Volledig scherm
Nathan (r) viert een doelpunt met Ricky van Wolfswinkel. © Pro Shots

Spitsuur nadert op de vleugels van Vitesse

Het wordt dringen op de vleugels bij Vitesse. Bij blessures van de licht geblesseerde Milot Rashica en Navarone Foor blonken Mitchell van Bergen en Nathan afgelopen weekend uit bij Willem II (1-4). Puber Van Bergen maakt op zijn coach al een heel volwassen indruk.

"Hij is pas 16 maar in bepaalde aspecten van het spel vind ik hem zelfs volwassener dan een aantal teamgenoten", zegt Henk Fraser. "Als je goed genoeg bent, ben je ook oud genoeg, zeg ik altijd. Doordat hij nu al speelt, bouwt hij een voorsprong op in zijn carrière. Dit is een jongen waar we in de toekomst nog meer van gaan genieten."

De hoofdtrainer van Vitesse was blij met het optreden van Van Bergen en Nathan tegen Willem II. "Je krijgt gedurende een seizoen met blessures, schorsingen en vormverlies te maken. Dan is het fijn als je op zulke jongens terug kan vallen. Het is duidelijk dat mijn voorgangers geen prutsers zijn."

Of Fraser zaterdag tegen zijn oude club ADO Den Haag opnieuw met Van Bergen en Nathan zal aantreden, is nog niet duidelijk. Donderdag wordt door de medische staf naar de inzetbaarheid van Rashica (lies) en Foor (enkel) gekeken.