Volledig scherm
Edward Sturing (rechts) met John Lammers op de tribune bij Vitesse. © Pro Shots

Sturing assistent-trainer bij Vitesse

Edward Sturing is de nieuwe assistent-trainer van Vitesse. Het 53-jarige clubicoon heeft vanmorgen een contract voor 3 seizoenen getekend bij de Arnhemse club, weet De Gelderlander.

,,Ik ben hier heel blij mee", legt Sturing uit. ,,Vitesse is toch mijn club en ik denk dat dit een hele mooie en uitdagende functie is. Bovendien kijk ik erg uit naar de samenwerking met Henk Fraser, die ik vanmorgen al kort gesproken heb."

Vitesse voerde met Sturing eerder al gesprekken over een rol bij het eerste elftal. De Apeldoorner keerde afgelopen weekend terug van een vakantie op Curaçao en bereikte vanmorgen een akkoord met de clubleiding. Sturing heeft zijn handtekening gezet onder een driejarige verbintenis als assistent-coach en zal daarnaast zijn functie als prestatie- en talentencoördinator bij Vitesse blijven bekleden.

,,Mijn hoofdtaak is het directe resultaat met het eerste elftal. Daar moet natuurlijk gewoon gepresteerd worden en daar gaan we alles aan doen. Daarnaast heb ik zelf als doel om zoveel mogelijk jongens te laten doorgroeien naar het eerste elftal en te zorgen dat zij daar ook basisspelers worden", aldus Sturing.

De nieuwe 'rechterhand' van Fraser heeft als assistent-trainer al de nodige ervaring opgedaan. Zo vervulde hij in Turkije al eens dezelfde bij Gençlerbirligi. In Arnhem was hij niet alleen elf seizoenen speler, Sturing was in het verleden ook als hoofdtrainer, jeugdtrainer en hoofd opleiding actief voor Vitesse. Onlangs werd bekend dat de voormalige verdediger de Noord-Tribune in Gelredome naar zich vernoemd zal krijgen.