Volledig scherm
Edward Sturing. © ANP Pro Shots

Sturing: Ben heel benieuwd waar Vitesse staat

ARNHEM - Edward Sturing kijkt vol nieuwsgierigheid uit naar het duel van Vitesse met AZ. De coach is benieuwd waar zijn formatie staat, nu hij als interim is benoemd in Arnhem.

Sturing wijzigt niets in zijn opstelling voor de wedstrijd van woensdagavond (aanvang 18.30 uur). Arnold Kruiswijk is terug van een rugblessure en zit bij de wedstrijdselectie. Voor Luc Castaignos heeft zijn schorsing uitgezeten en neemt ook plaats op de bank.

,,We hebben een perfecte start tegen Sparta achter de rug (7-0 zege, LL), maar dat zegt niet zoveel. Sparta stond al snel op achterstand, kreeg daarna nog rood (Michiel Kramer, LL) en speelde al een verloren wedstrijd. AZ is wel even ander niveau.”

AZ staat voor de bekerfinale. Coach John van den Brom houdt rekening met de eindstrijd in De Kuip. Sturing ook. Hij wil een fel Vitesse zien. ,,We veranderen niets aan ons concept”, zegt de coach. ,,Maar we moeten wel rekening houden met de kwaliteiten van AZ. Zij kunnen wel onder druk uitvoetballen. Dus de omschakeling en het verdedigende aspect heeft de voorbije dagen wel aandacht gekregen. Ik ben heel benieuwd waar we nu staan.”

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Houwen; Karavaev, Kashia, Miazga, Büttner; Serero, Mount, Foor; Berens, Matavz, Linssen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.