Volledig scherm
Archiefbeeld van Edward Sturing. © ANP Pro Shots

Sturing: Finale van de play-offs wordt een slijtageslag

ARNHEM – De nacompetitie eist zijn tol. De reeks wedstrijden kort achter elkaar na een zwaar seizoen zorgt dat de finale nu een slijtageslag wordt, stelt interim-trainer Edward Sturing van Vitesse.

Sturing was zaterdagavond blij dat Vitesse twee keer won van ADO. Na de 5-2 in Den Haag volgde in Arnhem een 2-1 overwinning. ,,Dit tweeluik is uiteindelijk al beslist in Den Haag”, sprak Sturing. ,,We moesten nu zorgen niet in de problemen te komen. Dat zou met een snelle goal van ASDO wel het geval zijn. Maar dat hebben we voorkomen. Vervolgens komt er vanzelf ruimte. We wisten dat we in de omschakeling kansen zouden krijgen.”

Sturing zag dat de accu bij Vitesse aan het einde van het seizoen leeg was. ,,Juist dan zie je in voetbal dat er niet meer simpel wordt gespeeld. Dan worden risicovolle passes gegeven en dat betekent dus balverlies.”

,,Ik ben blij dat we beide wedstrijden winnen. Nu gaan we ons opmaken voor de finale. Daarvoor hebben we twee dagen van herstel. En dat heeft de andere finalist ook. De finale wordt een slijtageslag.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.