Riechedly Bazoer dolt als bankzitter met een supporter voor de bekerwedstrijd van Vitesse tegen Ajax. Rechts luistert Joshua Brenet mee. De zomeraankoop is door coach Edward Sturing naar het tweede plan verwezen.
Volledig scherm
PREMIUM
Riechedly Bazoer dolt als bankzitter met een supporter voor de bekerwedstrijd van Vitesse tegen Ajax. Rechts luistert Joshua Brenet mee. De zomeraankoop is door coach Edward Sturing naar het tweede plan verwezen. © ANP Sport

Sturing grijpt in bij Vitesse: topaankoop Riechedly Bazoer op bank

ARNHEM - Edward Sturing grijpt in bij Vitesse. De coach van de Arnhemse club heeft vedette Riechedly Bazoer naar de reservebank verwezen. De zomerse topaankoop voldoet niet aan de eisen.

Sturing neemt de zwaarwegende beslissing ‘uit technisch en tactisch oogpunt’. Bazoer (23) maakt zijn kilometers. Maar hij toont als aanvallende middenvelder weinig dynamiek, is matig in de omschakeling, oogt veelal gelaten en laat teamorders varen. 

Om een worstelend Vitesse op de rit te krijgen, is eenheid nodig. En volledige overgave. De zesvoudig international van Oranje laat dat in de ogen van de trainer niet zien.

,,Op dit moment is Bazoer niet goed genoeg op de positie waar hij graag wil spelen”, vertelt Sturing, die Bazoer woensdag in het bekerduel met Ajax (3-0 nederlaag) voor het eerst buiten de basis heeft gelaten. ,,Ik maak een andere keuze. Dat is topsport.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.