Volledig scherm
Edward Sturing tijdens het duel met Sparta. © ANP Pro Shots

Sturing na recordzege Vitesse: Juiste reactie spelersgroep

ARNHEM – Voor Edward Sturing was de start bij Vitesse perfect. Met de 7-0 zege op Sparta boekte de Arnhemse club een recordzege in de eredivisie. ,,De spelersgroep heeft de juiste reactie gegeven”, stelde de interim-coach na het duel met Sparta. ,,Ze hebben hun verantwoordelijkheid genomen.”

,,We eindigen een heel vervelende week nu met een positief gevoel”, sprake Sturing. ,,Als je de coach verliest, geeft dat een heel vervelend gevoel. Ook als assistent had ik daar mijn verantwoordelijkheid. Je wil toch de trainer naar het einde van het seizoen brengen. Dat is niet gelukt en dat is vervelend.”

,,Vanaf woensdag hebben we geprobeerd de boel goed op te pakken. Er wachtte de wedstrijd tegen Sparta. Ik ben blij met de overwinning. We hadden dit heel hard nodig.”

Noordzaak

De overwinning was met het oog op de play-offs gewoon bittere noodzaak. Ook de concurrenten ADO Den Haag en Heerenveen wonnen. PEC Zwolle schreef een punt bij. Vitesse steeg na de monsterzege naar de zesde plaats in de eredivisie.

,,De drie punten zijn zeer waardevol”, stelde Sturing. ,,We zaten de afgelopen weken een beetje in een vrije val. Maar we moeten nu niet gaan overdrijven. We hebben het zeker goed gedaan, maar we hebben nog niks. Dit is vooral een heel goede stap richting de play-offs.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.