Edward Sturing in actie als interim-trainer van Vitesse.
Volledig scherm
PREMIUM
Edward Sturing in actie als interim-trainer van Vitesse. © BSR Agency

Sturing ontbeert vertrouwen van top Vitesse

ARNHEM - Edward Sturing krijgt geen plek op de trainersstoel van Vitesse. De clubicoon ontbeert als hoofdcoach het vertrouwen van de top van de eredivisionist. De interim zwaait na een paar maanden alweer af in Arnhem.

De afwijzing van Vitesse is een hard gelag voor Sturing (56). Hij neemt nu voor de vijfde (!) keer afscheid als trainer van de Arnhemse club. Vier keer is hij interim geweest, zoals dit seizoen. Alleen van 2003 tot en met 2006 heeft hij langdurig als hoofdcoach bij de eredivisionist gewerkt.

,,Ik was in het nieuwe seizoen graag als hoofdtrainer aan de slag gegaan”, stelt Sturing. ,,Ik werd in eerste instantie voor een half seizoen aangesteld (na het winterse vertrek van de Rus Leonid Sloetski, LL). De club kon dan een nieuwe coach zoeken. Maar de voorbije maanden werd ik zelf gepolst voor het trainerschap en dat zag ik absoluut zitten. Ik was daar helemaal klaar voor.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.