Volledig scherm
Vitesse-trainer Edward Sturing. © ANP Pro Shots

Sturing: Vitesse moet thuis toeslaan

ARNHEM – Voor het Europese ticket is een thuiszege in de finale van de play-offs voor Vitesse van eminent belang. Interim-trainer Edward Sturing wil dinsdag in GelreDome een uitgangspositie verwerven, die uitzicht biedt voor de return bij FC Utrecht. ,,Naar de uitwedstrijd kijk ik nu dus ook niet.”

Sturing schetst de situatie in de slotweek van het voetbaljaar. Er zijn, buiten de rugkwetsuur van Arnold Kruiswijk, geen blessures in het kamp van Vitesse. De basis van de Arnhemse club staat daarmee. ,,We hebben de elf beschikbaar, ik zeg niet dat ze fit zijn”, stelt Sturing.

Vermoeidheid

De coach doelt op de vermoeidheid, die met het einde van het seizoen en de kort op elkaar volgende wedstrijden van de play-offs in de benen bij de spelersgroep gaat zitten. ,,Het lichaam kan veel, maar het is ook mindset”, weet Sturing. ,,Vandaar dat we ons trainingsprogramma hebben aangepast. Het is nu een tijd van rusten en herstellen. Conditie opbouwen is niet nodig, maar kan nu ook niet meer.”

Vitesse start dinsdagavond (aanvang 20.45 uur) met het team dat de voorbije weken de weg omhoog is ingeslagen. ,,De kansen zijn fifty-fifty”, stelt Sturing. ,,Ik zie geen uitgesproken favoriet. Dat Vitesse de laatste jaren geen geweldige resultaten in Utrecht heeft geboekt, zegt ook niets. Het gaat er om hoe we er nu allemaal voor staan. En dan is het voor ons zaak allereerst die eerste thuiswedstrijd maar eens te winnen. Dan hebben we in elk geval een goede uitgangspositie voor de return.”

Die wedstrijd is zaterdag (aanvang 20.45 uur) in Galgenwaard.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Houwen; Karavaev, Kashia, Miazga, Büttner; Serero, Mount, Foor; Beerens, Matavz, Linssen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.