Volledig scherm
Edward Sturing © ANP Pro Shots

Sturing: We moeten af van het flipperkastvoetbal

ARNNEM – Edward Sturing uit als nieuwe trainer krijgstaal bij Vitesse. De opvolger van Henk Fraser wil af van ‘het flipperkastvoetbal’ in Arnhem. De spelersgroep moet een signaal afgeven tegen Sparta. Energie en wilskracht zijn zaterdag de maatstaf in GelreDome.

Sturing (54) heeft na het ontslag van Fraser, afgelopen woensdag, drie dagen de tijd gehad om ‘zijn’ formatie neer te zetten. Dat is kort. De interim-coach borduurt voort op het fundament van Fraser.

Accenten

,,We zetten andere accenten”, zegt hij. ,,Ik begin echt niet met elf nieuwe namen in het veld. Dat zou onzin zijn. We hebben dit seizoen als staf nauw samengewerkt. Er was altijd overleg. Ik zet nu mijn eigen handtekening onder Vitesse. Dat zal net weer anders zijn dan de werkwijze van Henk.”

Sturing wilde niets kwijt over zijn elftal. Doelman Remko Pasveer deed de voorbije dagen nadrukkelijk extra werk. Mitchell van Bergen zou voorin vervanger kunnen zijn van Roy Beerens. ,,Ik ga zaterdag de opstelling aan de jongens bekend maken”, zei Sturing. ,,Ik doe daar verder nu geen mededelingen over.”

Steun supporters

Sturing deed een oproep aan de supporters. Vitesse ontbeert vertrouwen en heeft de steun van de achterban hard nodig. ,,Ik eis inzet van de spelersgroep. Er moet een antwoord komen van de selectie, nu de club een andere koers gaat varen (doelt op ontslag Fraser, red.). Maar deze klus moeten we met zijn allen doen. Inclusief de supporters in GelreDome. We zitten in een heel moeilijke fase. Zeven wedstrijden en vier punten betekent dat we zeventien punten hebben verloren. Dat is absurd veel voor Vitesse.”

,,Deze groep bulkt niet van het zelfvertrouwen. Vorig jaar hebben we met zijn allen op de Korenmarkt gestaan (na de winst van de KNVB-beker, red.). Nu heeft Vitesse de supporters ook nodig.”

Praatsessies

Sturing heeft op zijn manschappen ingesproken. In de afgelopen dagen zijn er praatsessies geweest bij de eredivisionist. ,,Het gaat er om iedereen vertrouwen te geven. Dat is afgebrokkeld door de resultaten. We hebben er nu alles aan gedaan. Maar alles valt of staat bij het resultaat van zaterdagavond.”

Vitesse tegen Sparta begint om 19.45 uur.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Houwen; Karavaev, Kashia, Miazga, Büttner; Serero, Mount, Foor; Beerens, Matavz, Linssen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.