Joshua Brenet bij zijn officiële debuut bij Vitesse, tijdens het duel met FC Groningen.
Volledig scherm
Joshua Brenet bij zijn officiële debuut bij Vitesse, tijdens het duel met FC Groningen. © ANP Sport

Sturing zinspeelt op basisdebuut Brenet bij Vitesse tegen PSV

ARNHEM - Joshua Brenet aast op zijn eerste basisplaats bij Vitesse. Coach Edward Sturing kiest voor de topper tegen PSV tussen de huurling van Hoffenheim en de Brit Max Clark op de positie aan de linkervleugel. De basis van de Arnhemse club blijft verder ongewijzigd.

Brenet is deze week ‘fit verklaard’ door de staf van Vitesse. De back debuteerde enkele weken geleden tegen FC Groningen (1-0 verlies) bij de Arnhemse club. Maar hij verkeerde nog niet in topconditie. De huurling doorstond maandag een test met negentig minuten bij het beloftenteam van Vitesse, uit bij Jong Cambuur. 

,,Ik heb mijn arbeid verricht”, stelt Brenet. ,,Ik heb 11 kilometer gelopen. Ik heb mijn sprintjes kunnen pakken. Ik ben fit en klaar om te spelen.”

Sturing beaamt dat. Maar de coach houdt voor de topper in de eredivisie (aftrap zondag om 14.30 uur) een slag om de arm. ,,Clark heeft zich na een vormdip weer goed laten zien”, zegt de trainer van Vitesse. ,,Maar Brenet komt er hoe dan ook aan.”

Brenet is als prof opgegroeid en doorgebroken bij PSV. De tweevoudig international hoopt tegen de Eindhovense club te starten. 

,,Ik ken natuurlijk veel spelers”, zegt hij. ,,Ik heb het hele seizoen ook gevolgd. PSV is zoekende. Maar ze zijn op de goede weg. Ik kijk verder naar Vitesse. Ik moet ze weer de verkeerde weg op helpen.”

Bij Vitesse staat Oussama Tannane op scherp. Een gele kaart levert hem een schorsing op. Riechedly Bazoer heeft deze week door ziekte niet getraind. Hij is een vraagteken bij de Arnhemse club. De eredivisionist mist verder Hilary Gong (knie), Charly Musonda (knie) en Filip Delaveris (nog niet wedstrijdfit). 

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Dasa, Doekhi, Obispo, Clark; Trondstad, Tannane, Bero; Dicko, Matavz, Linssen.