Volledig scherm
Patrick Vroegh in de KNVB-beker tegen De Graafschap. © Getty Images

Talent Vroegh naast Honda in basis bij Vitesse; Tannane terug in selectie

ARNHEM - Patrick Vroegh maakt zich op voor zijn debuut in de basis van Vitesse. Interim-coach Joseph Oosting schuift het talent van de Arnhemse club naar voren tegen FC Twente, nu de sterkhouders Matus Bero en Riechedly Bazoer zijn geschorst. De Japanner Keisuke Honda staat zodoende ook aan de aftrap in Enschede.

Vroegh (20) krijgt zaterdagavond tegen Twente (aftrap 20.45 uur) van Oosting de voorkeur boven de talenten Richie Musaba en Yassin Oukili. De interim-coach acht een basisplaats voor Oussama Tannane te vroeg. De zomeraanwinst keert terug na een operatie aan de knieband. Hij zit na maandenlange afwezigheid voor de eerste keer weer bij de wedstrijdselectie.

Vroegh staat voor zijn tweede optreden in de eredivisie. Het talent uit Herwijnen debuteerde op 19 oktober bij Vitesse met drie minuten tegen VVV-Venlo (4-0 zege Vitesse). Hij maakt al sinds het begin van dit seizoen deel uit van de selectie. Zo was hij ook mee op het zomerse trainingskamp in Polen.

Linkspoot Vroegh vormt in Enschede een middenveld met Navarone Foor en Honda. De Japanner moet bij afwezigheid van Bazoer voor aanvallende impulsen zorgen. Oosting houdt Tannane achter de hand. Indien mogelijk krijgt hij speelminuten.

Oosting voert na zijn debuut tegen Feyenoord verder geen veranderingen door. De Israëliër Eli Dasa ontbreekt nog steeds door een enkelblessure. Charly Musonda en Hilary Gong zijn door knieblessures (kruisband) niet inzetbaar.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark; Foor, Honda, Vroegh; Dicko, Matavz, Linssen.