Volledig scherm

Ted van Leeuwen hoofdscout bij Vitesse

25 feb 2008, 03:08 - ARNHEM/APELDOORN - Vitesse heeft Ted van Leeuwen aangesteld als hoofd scouting. De huidige technisch directeur van eerstedivisionist AGOVV Apeldoorn begint op 1 juli bij de Arnhemse club en heeft een contract voor twee seizoenen.


Met de komst van Van Leeuwen heeft Vitesse het gat in de organisatie gevuld dat was ontstaan door het vertrek van technisch manager Jan Streuer naar Sjachtar Donetsk. Streuer was zowel hoofdscout als technisch directeur. Vitesse trok eerder reeds Marc van Hintum aan als nieuwe technisch directeur.

Van Leeuwen zegt uit te kijken naar zijn werk bij Vitesse. "Ik wil graag meehelpen om van Vitesse weer het bolwerk te maken dat het ooit was. Algemeen directeur Paul van der Kraan is bezig de club gezond te maken en vanaf volgend seizoen kunnen we gaan bouwen aan de club. Ik heb als Arnhemmer altijd een zwak gehad voor Vitesse. Ik zie deze klus als een mooie en grote uitdaging."

De oud-journalist van De Gelderlander en VI heeft een neusje voor vooral aanvallend talent. Hij haalde spelers als Klaas Jan Huntelaar en Gonzalo Garcia Garcia naar AGOVV. Toch lag hij de afgelopen periode naar verluidt enigszins onder vuur bij AGOVV. De clubleiding zou hem onder andere solistisch gedrag hebben verweten bij het aantrekken van spelers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.