Topper tegen PSV test voor centrum van Vitesse

VideoARNHEM - Vitesse is de trotse koploper van de eredivisie. De kern van het succes is defensieve stabiliteit, opgebouwd met het jonge centrum Danilho Doekhi en Armando Obispo. In de topper tegen PSV ligt de tandem op de weegschaal.

Volledig scherm
Armando Obispo en Danilho Doekhi (rechts) vieren de overwinning van Vitesse op AZ. Tim Matavz (links) feest mee. © BSR Agency

De ingreep is krachtig. Sober. En zeker. Als Armando Obispo de bal wegkopt op de trainingspartij van Vitesse, zodat elk defensief gevaar is geweken, volgt op Papendal een bekend compliment. ,,Good, Obi”, schalt coach Leonid Sloetski in zijn toendra-Engels over de bosrand.

De Rus lacht zijn tanden bloot. Hij oogt trots.

Twee clean sheets, slechts vier goals tegen, de koppositie, een ongeslagen status. De cijfers in de huidige voetbaljaargang stemmen de leiding van Vitesse vanzelfsprekend vrolijk. De Arnhemse club zit in de bonus, met de toppers tegen Ajax en AZ al op zak. Sloetski grapt de ether in. De competitie mag nu ook wel voorbij zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.