Strijd in Europa. Danilho Doekhi pakt Harry Kane van Tottenham Hotspur aan
Volledig scherm
PREMIUM
Strijd in Europa. Danilho Doekhi pakt Harry Kane van Tottenham Hotspur aan © REUTERS

Tottenham Hotspur weigert te spelen: overwintert Vitesse nu in Europa?

ARNHEM - De Europese voetbalbond UEFA staat voor een flink vraagstuk. Wat te doen met Tottenham Hotspur, dat de laatste groepswedstrijd in de Conference League eigenhandig heeft afgeblazen? Voor de Londense club dreigt een reglementaire nederlaag, zodat Vitesse ineens zomaar kan overwinteren in Europa.

9 reacties

 • peep peters

  1 maand geleden
  Zojuist gehoord dat Spurs niet hoeft te voetballen. Zou zeggen Vitesse ook afgelasten anders is het competitievervalsing, anders moeten ze toch ook gelijktijdig voetballen.
 • Peter Schuitema

  1 maand geleden
  Volgens de reglementen kan Spurs spelen. Iedere club moet daaraan voldoen. Leicester is met 7 coronabesmettingen gewoon vertrokken naar Italië. Wedstrijd gaat dus gewoon door. Spelregels zijn er niet voor niets. Als dit Vitesse was overkomen dan had de Uefa gewoon gezegd er zijn regels opgesteld, dus spelen. Dit is meten met 2 maten en klopt niet. Als je dat niet ziet dan houd het op sommige die reageren denken dat die spelregels niet gelden die opgesteld zijn voor een corona uitbraak. Raar!
 • Mark Hennekij

  1 maand geleden
  Als het bij vitesse geweest zou zijn was de UEFA er meteen al uit geweest.
 • Frans van Raaij

  1 maand geleden
  Hoezo verbijstering als er meerdere spelers in het team zitten met corona? Een misselijkmakend zooitje bij de Uefa! Niets hoogmoedig aan als ze te veel mindere spelers op moeten stellen!
 • F.H Wouters

  1 maand geleden
  Als de Engelsen geen compleet elftal met voldoende reserves kan opstellen dan moet de UEFA er begrip voor opbrengen. Zeer vervelend zo'n pandemie; nood breekt wet! UEFA moet de wedstrijd tegen NS-Mura ook verplaatsen.