Volledig scherm
Jaap Stam in extase als coach van Reading. © AFP

Trainer Vitesse: Sloetski, Stam of Streppel?

ARNHEM - Vitesse speurt de markt af naar een nieuwe hoofdtrainer. Er zijn tal van kandidaten, zoals Leonid Sloetski. Staat er straks een Rus aan het roer of komt een ex-international over de vloer?

Voor Vitesse is Sloetski één van de topkandidaten voor de opvolging van Henk Fraser. De Arnhemse club wil dit voorjaar een trainer presenteren die aanvallend denkt, bravoure heeft  én presteert. Op Papendal heersen Europese ambities.

Daarbij zijn er volop beperkingen, reageert interim-technisch directeur Marc van Hintum desgevraagd. Vitesse is een subtopper in het Nederlandse voetbal. ,,Dan kun je een hele lijst met trainers schrappen. Een terugkeer van Peter Bosz is niet realistisch. Dan praat je over heel andere ambities en salarissen.”

Niet in beeld

Niet alleen Bosz valt af bij Vitesse. Frank de Boer en Erwin Koeman komen ook niet. Zij willen aan de slag in het buitenland. Maurice Steijn (VVV-Venlo), Erwin van de Looi (Willem II), Mitchell van der Gaag (Excelsior) en John Stegeman (Heracles) passen juist niet binnen de profielschets van Vitesse.

Jaap Stam doet dat wel. Hij is voor Vitesse een serieuze kandidaat. Stam staat wel onder contract bij Reading in de Championship, maar daar is de druk op hem groot.

Volledig scherm
Jurgen Streppel (links) grapt met de huidige Vitesse-coach Henk Fraser. © ANP Pro Shots

Ook Jurgen Streppel is in beeld. Hij komt uit het zogeheten ‘Brabantse circuit’ bij Vitesse. In Arnhem lopen nogal wat kopstukken met een verleden in Waalwijk rond, zoals Van Hintum en algemeen directeur Joost de Wit. Streppel voetbalde bij RKC en werkte bij Willem II samen met Van Hintum. Hij past ook binnen de kaders van Vitesse.

Dark horses

Vitesse houdt nog wel eens van een verrassing. De dark horses zijn nu Albert Stuivenberg (laatstelijk KRC Genk), Marcel Keizer (Ajax) en Andries Jonker (VfL Wolfsburg). Zij voldoen met hun voetbalopvattingen prima aan de profielschets van Vitesse. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.