Trainingskamp Vitesse: Alles met de bal

videoSANKT VEIT AN DER GLAN – Vitesse werkt in de serene rust van Oostenrijk naar de start van het seizoen toe. De trainingen van de nieuwe Russische coach Leonid Sloetski zijn pittig. ,,Maar gelukkig doen we alles met de bal”, zegt aanvaller Bryan Linssen. ,,Dat vinden voetballers erg fijn.”

Linssen (27) is één van de routiniers in de jonge selectie van Sloetski. Na Fortuna Sittard, MVV, VVV, Heracles en FC Groningen is Vitesse alweer zijn zesde club. ,,Dit is mijn langste trainingskamp ooit. De trainingen zijn zwaar. Maar de oefeningen maken het goed toeven, hier. Met de bal is alles makkelijker op te brengen, dan wanneer je alleen meters moet maken zonder een bal te zien.”

De aanpak van Sloetski beklijft in het Arnhemse kamp. ,,Deze trainer laat ons heel erg vrij”, legt hij uit. ,,We hebben na de trainingen ook echt vrije tijd. We hoeven dan niet per se op de kamer te blijven. We mogen ook het centrum in voor een kop koffie. In dat opzicht is het allemaal heel erg relaxed. Het is goed tussen een zwaar programma door ook ruimte te hebben om even lekker te ontspannen. Dan gaat de tijd ook wat sneller voorbij, ja. Als we dan toch zolang op pad zijn, moeten we er wel iets leuks van maken.”

Volledig scherm
Vitesse op trainingskamp.
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.