Volledig scherm
Özgür Aktas © Gerard Burgers

Transfer Aktas van Vitesse naar Den Bosch op slotdag afgeketst

ARNHEM - Özgür Aktas heeft op de slotdag van de transferperiode een overgang naar FC Den Bosch zien afketsen. De centrumverdediger blijft bij Vitesse. Hij wordt in Arnhem door coach Leonid Sloetski bij de eerste selectie getrokken.

Aktas (22) maakte twee seizoenen geleden de overstap van NEC naar Vitesse. Daarvoor zat de Cuijkenaar al drie jaar in de opleiding van de Arnhemse club. Hij heeft bij de eredivisionist nog een contract tot juli 2020.

FC Den Bosch lonkte deze zomer nadrukkelijk naar de Brabander. Maar in de slotweek van de transferperiode kwam de eerstedivisionist niet met Vitesse tot overeenstemming.

Aktas speelde afgelopen jaar met Jong Vitesse in de tweede divisie. De Cuijkenaar schuift nu door naar de eerste selectie, waar hij na PSV-huurling Armando Obispo, Danilho Doekhi en Thomas Hajek de vierde centrale verdediger is. 

Eerder al haalde trainer Sloetski de talenten Patrick Vroegh, Richie Musaba en Yassin Oukili bij de groep. Vroegh wordt door de Russische coach al weken als linksback getest, als back-up van Max Clark. De Engelsman heeft zijn jukbeen gebroken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.