Bryan Linssen neemt de bal op de borst aan in de laatste wedstrijd van Vitesse, het thuisduel met FC Twente.
Volledig scherm
PREMIUM
Bryan Linssen neemt de bal op de borst aan in de laatste wedstrijd van Vitesse, het thuisduel met FC Twente. © BSR Agency

Transfermarkt in crisistijd: van etalage naar de wachtkamer

ARNHEM - De coronacrisis zet de spelershandel in het mondiale voetbal onder hoogspanning. Dat treft makelaars, managers, profs en clubs.

De wereldbond FIFA wil de transferperiode deze zomer verleggen. Vanwege de coronacrisis is het plan, op dit moment, door te voetballen tot het einde van juli. De druk vanuit grote landen als Engeland en Duitsland om de competities af te maken, is gigantisch. Daar staan mega-bedragen op het spel. In de Premier League betreft dat voor een kwartaal aan wedstrijden nog 1,1 miljard euro aan televisiegelden. In de Bundesliga is dat 750 miljoen.

Een klein land als Nederland volgt vooral de internationale agenda. Om het plan te realiseren, moeten de reglementen omtrent arbeidsovereenkomsten in het betaalde voetbal eenmalig worden aangepast. Het idee is nu de contracten, altijd lopend tot 30 juni, te verlengen tot 1 augustus. Dat stellen bronnen met toegang tot de UEFA, de overkoepelende Europese voetbalbond. Daarna gaat de transfermarkt open.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.