Ferdi Kadioglu voor Fenerbahce in duel met Marcelo van Real Madrid.
Volledig scherm
Ferdi Kadioglu voor Fenerbahce in duel met Marcelo van Real Madrid. © BSR Agency

Trio Vitesse, Kadioglu en Paes in voorselectie Jong Oranje

ZEIST - Bondscoach Erwin van de Looi heeft 32 spelers opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje. Daarbij zitten de drie Vitessenaren Armando Obispo, Danilho Doekhi en Jay-Roy Grot. Ook Ferdi Kadioglu en doelman Maarten Paes (ex-NEC) maken deel uit van een groep.

Van de Looi heeft ook Azor Matusiwa (ex-De Graafschap) en Mitchell van Bergen (ex-Vitesse) op de lijst staan. De Huissense coach dunt de selectie nog uit. Jong Oranje speelt op dinsdag 10 september (aftrap 19.00 uur) voor de EK-kwalificatie tegen Cyprus. Het decor is De Vijverberg in Doetinchem.

Armando Obispo in het duel met Heracles Almelo.
Volledig scherm
Armando Obispo in het duel met Heracles Almelo. © BSR Agency

Obispo vormt samen met Doekhi het centrum van de verdediging van Vitesse. Grot krijgt van coach Leonid Sloetski een rol op de flanken bij de Arnhemse club.

Arnhemmer Kadioglu is net zijn tweede seizoen ingegaan bij Fenerbahce. In Istanboel breekt het voormalige talent van NEC langzaam door. 

Paes doet dat bij FC Utrecht. De keeper speelde nooit voor de hoofdmacht van de Nijmeegse club. Hij vertrok in 2018 naar de Domstad. Daar krijgt hij nu een kans van coach John van den Brom.

Van Bergen is na zijn vertrek bij Vitesse, vorig jaar, doorgegroeid bij Heerenveen. Matusiwa geeft na een half jaar op huurbasis bij De Graafschap bij FC Groningen een vervolg aan zijn carrière.

Van de Looi heeft PSV’er Mohamed Ihattaren en Myron Boadu van AZ voor de eerste keer opgenomen in de (voorlopige) selectie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.