Volledig scherm
PREMIUM
Bryan Linssen treurt om zijn gemiste strafschop tegen FC Emmen. Thomas Bruns, intussen verhuurd aan FC Groningen, probeert de aanvoerder op te peppen. © ANP Pro Shots

Tussenbalans Vitesse: de tweede seizoenshelft moet veel beter

ARNHEM - De vijfde plek in de eredivisie en de kwartfinale van de KNVB-beker. Cijfermatig staat Vitesse er bij de winterstop goed voor. Toch heerst er onvrede in Arnhem.

Volledig scherm
© Rik Bors

Dat doelman Eduardo halverwege het seizoen het beste gemiddelde overlegt, zegt eigenlijk alles over de staat van Vitesse. De aanvallers stelen dit jaar de show niet in Arnhem. Degelijkheid is het credo. Een zekere saaiheid. Vaak is het voetbal van de Gelderse club krampachtig en onder de maat.

Eduardo (36) komt op grond van de wekelijkse beoordelingen in de Gelderlander in het tussenklassement voor de Speler van het Jaar het beste uit de bus bij Vitesse. De club is met de Portugees al in onderhandeling over een nieuw, eenjarig contract. De keeper, dit seizoen gehuurd van Chelsea, staat open voor een langer verblijf in Arnhem. Maar bovenal streeft hij een beter 2019 na. Meer amusement en aansprekende prestaties.

Vijf lessen uit de eerste seizoenshelft van Vitesse:

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.