‘Uitlatingen directeur GelreDome minachting voor supporter Vitesse’

Les van VitesARNHEM - De uitlatingen van directeur Hèrald van de Bunt van stadion GelreDome zijn volledig verkeerd gevallen bij de achterban van Vitesse. De bierprijs hoog houden in het stadion is een minachting van de supporter. ,,Die uitspraken zijn de flater van de week”, stelt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites.

Niet de voetbalclub Vitesse, maar stadion GelreDome bepaalt bij wedstrijden de horeca-prijzen. Die zijn aan de forse kant. Vitesse komt in een onderzoek van Biernet.nl uit de bus als koploper van de eredivisie.

Nergens anders is 25 centiliter bier zo duur als bij de Arnhemse club, zo concludeert de website. De Vitesse-aanhang betaalt 3,44 euro voor een beker bier. Er is zodoende alom gemor.

Quote

Met dit soort uitspraken jaag je mensen tegen je in het harnas

Bjorn Courbois

Van de Bunt is het niet eens met de uitkomsten van het onderzoek. Maar hij zegt ook: ,,Als er bij Vitesse elke wedstrijd 25.000 mensen op de tribune zitten, verlagen wij de bierprijzen. Dan kunnen we namelijk onze investeringen makkelijker terugverdienen.”

,,Dat valt niet goed bij de supporters van Vitesse”, zegt Courbois. ,,Die betalen dus fors. Met dit soort uitspraken jaag je mensen tegen je in het harnas.”

Scherpte

De 1-1 van Vitesse tegen FC Emmen is teleurstellend. De Arnhemse formatie miste scherpte, met meteen al een slechte terugspeelbal van Max Clark. ,,Maar gedurende de eerste helft was Vitesse wel veel beter”, weet Courbois.

Quote

Na rust werd het even een schiettent

Bjorn Courbois

,,De intentie om aanvallend voetbal te spelen was er. We hadden bij de rust met 3-0 voor moeten staan. Die eerste kans van Linssen. Net niet scherp. Die bal van Bazoer. Die moet op het hok zijn.”

Het eerste kwartier na rust was schrikken voor de aanhang van Vitesse. Courbois: ,,Die Dick Lukkien (trainer FC Emmen) is in de rust flink te keer gegaan, zo hoorde ik. Nou, na rust werd het even een schiettent. Dat hebben we overleefd.”

Voor Vitesse wacht nu ADO Den Haag. ,,Daar hebben wij in de eerste helft van de competitie thuis van verloren (2-0, LL). Dat zegt genoeg. Deze moeten we nu winnen. Als we scherp zijn en overtuigd van onze eigen kwaliteiten, moet dat lukken.”

Volledig scherm
Videostill Les van Vites: de klant is koning, maar niet in Arnhem © Videostill