Volledig scherm
De rentree van Tim Matavz bij Vitesse is uitgesteld. De spits is nog niet fit. © BSR/SOCCRATES

Uitstel rentree Matavz; Vitesse mikt op terugkeer goalgetter in laatste weken seizoen

ARNHEM - De rentree van Tim Matavz bij Vitesse wordt uitgesteld. De spits mist het oefenduel van de Arnhemse club met Heerenveen, woensdag in Friesland.  Hij is nog niet fit genoeg. De eredivisionist mikt op een terugkeer in de competitie van de goalgetter in de laatste weken van dit seizoen. 

Vitesse hoopte Matavz (30) deze week weer in wedstrijdverband terug te zien. De Sloveense international was sinds eind september uitgeschakeld door een kuitbeenbreuk.  Maar een snelle terugkeer zit er niet in. 

,,Hij is gewoon nog niet zo ver”, stelt coach Leonid Sloetski van Vitesse. ,,We gaan niet overhaast te werk. Dan wachten we nog een tijd.”

Matavz wordt ‘de komende weken’ niet in de competitie terug verwacht. Het zware programma in april, met als extra belasting doordeweekse wedstrijden, is daarbij een complicerende factor. ,,Dan zijn extra oefenwedstrijden lastig in te plannen”, zegt Sloetski. 

Vitesse wil Matavz daarom vooral klaarstomen voor de finale van het seizoen. Dat betreft de laatste weken van de competitie en de play-offs, waarvoor de Arnhemse club zich nog wel moet plaatsen. Sloetski: ,,Alles eerder is meegenomen.”

Vitesse speelt woensdag tegen Heerenveen om 12.00 uur op trainingscomplex Skoatterwâld. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.