Volledig scherm
Mitchell van Bergen in actie tegen Heerenveen. © ANP Pro Shots

Van Bergen: Tijd om op te staan bij Vitesse

ARNHEM – Met het vertrek van Milot Rashica start Mitchell van Bergen tegen FC Groningen in de basis bij Vitesse. Het talent krijgt een kans van trainer Henk Fraser. Het woord is nu aan de vleugelspits.

Van Bergen (18) krijgt tegen Groningen de voorkeur boven Roy Beerens (30), op de slotdag van de transferperiode aangetrokken. De nieuweling moet nog even acclimatiseren in Arnhem. ,,Het is prima dat Vitesse Roy Beerens heeft gehaald”, zegt Van Bergen. ,,Concurrentie is top. Maar ik vind het tijd om op te staan en mijn kansen bij Vitesse te pakken. Ik moet ook blijven staan. Dat ligt nu allemaal bij mij.”

Rendement

De Ossenaar kent het kritiekpunt bij Vitesse. Hij wijst op dé kans tegen Heerenveen, enkele weken geleden. Een dure misser in de slotfase. Rendement is dus het toverwoord. ,,Heerenveen is mijn leermoment”, vertelt Van Bergen. ,,Daar had ik matchwinnaar moeten worden. Ik zat er naderhand echt mee.”

De vleugelspits waakt nu wel voor absurde druk. ,,Ik moet gewoon vrijuit voetballen. Het is zaak steeds verder door te groeien. Ik ben dit seizoen alvast sterker geworden. Ik heb dit jaar meer speelminuten in de benen (bij Jong Vitesse, red.). Man, de eerste wedstrijden bij Jong waren echt zwaar. Nu kan ik negentig minuten eredivisie aan. Dat wil ik tegen Groningen laten zien.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.