Mitchell van Bergen.
Volledig scherm
Mitchell van Bergen. © ANP Pro Shots

Van Bergen voor vier jaar naar Heerenveen

TRANSFERARNHEM - Vitesse heeft de transfer van Mitchell van Bergen afgerond. De aanvaller gaat aan de slag bij Heerenveen. Hij heeft een contract van vier jaar in Friesland op zak.

Vitesse ontvangt een transfersom van naar verluidt rond een half miljoen euro.

Van Bergen (19) kwam dit seizoen in Arnhem niet in aanmerking voor een basisplaats. De vleugelspits flirtte daarom deze zomer al met VVV-Venlo, maar een huurjaar in Limburg werd door de leiding van de Arnhemse club beantwoord met een veto.

Op verkoop ging Vitesse vervolgens wel in. Van Bergen had een nog twee jaar doorlopend contract. Dit seizoen was de kans op veel speeltijd met Roy Beerens en Hilary Gong als concurrenten niet groot. Vitesse kon nu nog veel waarde op de vleugelspits innen.

Van Bergen kwam in beeld bij Heerenveen door Gerry Hamstra. De technisch directeur in Friesland werkte eerder bij Vitesse. Hij kent Van Bergen zodoende goed.

Van Bergen moet in Friesland doorgroeien. De aanvaller debuteerde in december 2015 al voor Vitesse tegen FC Twente (5-1 zege). Hij reikte vervolgens tot 31 optredens bij de Arnhemse eredivisionist, maar bracht de definitieve doorbraak niet tot stand.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.