Volledig scherm
John van den Brom geniet na van de zege van AZ op Vitesse. © Soccrates Images

Van den Brom: AZ heeft Vitesse geweldig pijn gedaan

ALKMAAR - Een agressieve, offensieve speelwijze. Uitgaan van eigen kracht. En doodgewoon winnen. John van den Brom zag AZ het perfecte scenario uitvoeren in de kwartfinale van de KNVB-beker tegen Vitesse. Op de 2-0 overwinning in Alkmaar was helemaal niets af te dingen.

,,We staan weer in de halve finale en dat is erg mooi”, sprak Van den Brom. ,,Elke keer zo ver komen in het bekertoernooi zegt veel over de kracht en spirit van AZ.”

Van den Brom, groot geworden als profvoetballer bij Vitesse, had met recht genoten van AZ. ,,Wij hebben fantastisch gespeeld. We hebben Vitesse pijn gedaan. De tactiek was duidelijk. We hebben vol druk gezet. Daardoor kwamen alle goede spelers van Vitesse niet in beeld. Dat hebben we gewoon erg goed uitgevoerd. Ik vind het bijzonder mooi dat we dit fysiek ook kunnen brengen.”

Er was meer. ,,Ik heb echt genoten van onze individuele kwaliteiten. We hebben Vitesse overvleugeld. Letterlijk. Vitesse trekt zich terug en dan moet je geduldig blijven. Het is toch waken voor de counter, die zij graag willen spelen. Maar de concentratie was optimaal.”

,,En wij nemen risico, hè. Zo kom je achterin ook één op één te spelen. Als trainer en speler wil je dat eigenlijk niet. Maar bij ons stonden de backs steeds ver vooruit. Dat is ook onze kwaliteit. Daardoor komen we ook op de 1-0, met Jonas Svensson op de vleugel. Dit was van ons een heel goede wedstrijd.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.