Volledig scherm
Blijdschap bij Vitesse, met op de voorgrond (vlnr) Frank van der Struijk, Marco van Ginkel en Nicky Hofs. foto Hans Broekhuizen

Van der Struijk heeft spijt van 'vingerincident' bij NEC

ARNHEM - Frank van der Struijk van Vitesse heeft spijt van zijn wangedrag tijdens de derby met NEC (1-0 zege) vorige week. De Brabander stak zijn beide middelvingers op in de richting van NEC-supporters. "Ik had dat niet moeten doen, maar dat is achteraf praten", zei Van der Struijk gisteren na het thuisduel met PSV (1-1).

Van der Struijk kon het geschreeuw van de NEC-aanhang 'wel hebben', maar toen er iets over zijn moeder werd geroepen, knapte er iets. "Ik werd enorm boos en uitte dat op een verkeerde manier. Ik zal voortaan eerst tot tien tellen."

De tuchtcommissie van de KNVB legde Van der Struijk een voorwaardelijke schorsing op van één duel. Dit omdat de Vitesse-verdediger het betaald voetbal in diskrediet had gebracht.

In elk geval één Vitesse-fan kon de actie van Van der Struijk wel waarderen. Hij had een spandoek gemaakt met de tekst 'Franky two fingers'. Van der Struijk kon er om lachen. "Leuk, een eigen spandoek."