Volledig scherm
Maikel van der Werff viert de overwinning van Vitesse tegen FC Groningen met ploeggenoten Ricky van Wolfswinkel (links) en Arnold Kruiswijk. © ProShots

Van der Werff aast op rentree bij Vitesse

ARNHEM - Is er een oorzakelijk verband? Sinds Maikel van der Werff ontbreekt, heeft Vitesse geen wedstrijd meer gewonnen. De verdediger is nu weer helemaal fit. Hij is klaar voor een rentree tegen PEC Zwolle.

Met Van der Werff (27) centraal achterin heeft Vitesse aanmerkelijk meer punten verzameld, dan zonder hem. Zet de recente serie van zes wedstrijden zonder zege tegenover dezelfde reeks ervoor: vier punten versus tien. „Voor ons is het zuur dat we de laatste wedstrijden niet meer hebben gewonnen”, reageert Van der Werff. „We scoren wel, maar creëren te weinig kansen. En achterin houden we de boel niet dicht. Dát is vooral de conclusie.”

'Te lief'
„De trainer (Henk Fraser, red.) heeft een punt dat wij te lief zijn naar elkaar toe”, stelt Van der Werff. „We hebben te weinig jongens die de beuk er in gooien en die elkaar verbaal willen aanpakken. Op dat vlak is er een rol voor mij weggelegd, denk ik. Zoals ook voor Guram Kashia en Ricky van Wolfswinkel, al is die nu geblesseerd.”

Een uitgebreid interview met Maikel van der Werff in De Gelderlander van donderdag 1 december, als e-paper te lezen via krant.gelderlander.nl